Originaltitel
El ángel
Land
Argentina, Spanien
Genre
Drama
År
2018
Spilletid
119
Censur
15

PREMIERE 11. APRIL 2019

Gloria, Vester Vov Vov, Cafebiografen Odense, Valby Kino m.fl.


Fra K&S Films og Pedro Almodovars produktionsselskab El Deseo, der stod bag WILD TALES og KLANEN kommer EL ANGEL, Argentinas Oscar-bidrag 2019 til en nominering for bedste ikke-amerikanske film.
Instrueret af Luis Ortega baseret på den sande historie om den længst siddende fange i argentinsk historie med øgenavnet El Angel, dødens engel. En true-life "Bonnie & Clyde"-historie uden samvittighedskvaler om en ung fyr med engleansigt, der  i virkeligheden var djævlen i forklædning.


Buenos Aires i begyndelsen af 1970'ere: Den kønne 17-årige Carlitos skifter skole og bliver straks betaget af sin nye ven Ramón og hans far, der hurtigt får blik for Carlitos' forbryder-færdigheder. Sammen driver trekløveret fra smårapserier til organiserede tyvetogter, som snart også udmunder i vold og skruppelløse mord. Som 20-årig havde den unge mand elleve drab og mere end fyrre røverier på sin samvittighed.
I dag har virkelighedens Carlos Robledo Puch siddet mere end 46 år i fængsel.


Nomineret til PIX PUBLIKUMSPRIS på efterårets filmfestival i København samt til BEDSTE FILM på San Sebastian Film Festival. To nomineringer på Cannes Film Festival.Gå tilbage til listen