Originaltitel
Das Lehrerzimmer
Land
Tyskland
Genre
Drama
År
2023
Spilletid
98
Censur
7

BIOGRAFPREMIERE 9. NOVEMBER 2023

Filmen vises i: Grand, Dagmar, Empire, Gloria Biograf, Vester Vov Vov, Valby Kino, Glostrup Bio, Kinopalæet Lyngby, Viften Rødovre, Værløse Bio, Øst for Paradis Aarhus, Trøjborg Aarhus, Aalborg Kennedy, Biffen Aalborg, Cafebiografen Odense, Nordisk Film Biografer Odense, Esbjerg Broen, Biografen Kanten Faxe, Gilleleje Bio, Cafe Slotsbio Hillerød, Kom-Bi Hornslet (fra 16/11), Megascope Horsens, Humle Bio, Hvalsø Bio, Klovborg Kino, Bio Næstved, Kino Kultur Ringsted, MovieHouse Ringsted (fra 28/11), Kino Ro's Torv Roskilde, Ry Biograf, Bio Silkeborg, Victoria Teatret Sorø, Apollon Struer, Scala Svendborg, Biografcafeen Vordingborg


"Lærerværelset" er med i Filmporten

Tysklands Oscar-bidrag 2024


Vinder af 5 German Film Awards 2023 for Bedste Film, Bedste Instruktion, Bedste Manuskript, Bedste Kvindelige Skuespiller og Bedste Klip


Vinder af Label Europa Cinemas, Art House Cinema Award - Bedste Film, Panorama, Berlin Film Festival 2023

  "Må skrives på pensumlisten som en af årets vigtige film"  Peter Wivel, Filmmagasinet Ekko


Carla Nowak (29) er en ung folkeskolelærer, der underviser 7. klasse i gymnastik og matematik. Forskellen på Carla og så mange andre er hendes idealistiske tilgang til lærergerningen, men en række tyverier gør livet surt for alle på lærerværelset. Da en dreng med tyrkisk baggrund bliver anklaget og groft ydmyget foran hele klassen, beslutter Carla sig for at undersøge sagen nærmere.

Ved hjælp af kameraet på sin computer og til alles overraskelse, viser det sig, at tyven måske i virkeligheden nærmere er sekretæren Friederike Kuhn (47), men her opstår så det helt store dilemma. Friederike er nemlig mor til en af hendes dygtigste elever, Oskar på 13 og det er ikke det eneste, for hvor langt kan man i virkeligheden tillade sig at gå?

Carla indser hurtigt, at situationen er ved at løbe helt løbsk. Friederike reagerer ganske overraskende på konfrontationen og Carla må også tage sig af situationen, hun har skabt i forhold til Oskar, hvis klassekammerater er begyndt at kalde ham for søn af en tyv.

På den ene side føler hun sig stadigt mere isoleret i forhold til sine kollegaer, på den anden side må hun konfrontere sig selv med den psykologiske belastning, hun har skabt for drengen og søger i samråd med skolens ledelse at finde en løsning på den nærmest umulige situation, de alle er havet i.

Metoden kan vise sig endog særdeles kompliceret og sætter ild til en ophedet debat i forhold til sandhed og retfærdighed.

 

Filmen er baseret på instruktør Ilker Çatak og co-manuskriptforfatter Johannes Dunckers personlige oplevelser på samme skole.

I hovedrollen ses Leonie Benesch, kendt fra de markante serier "Babylon Berlin", "The Crown" og "Jorden rundt i 80 dage" samt Michael Hanekes dobbelt Oscar-nominerede "Det hvide bånd" foruden Vadim Perelmans "Persiske lektioner". 

Filmen er tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år. I forhold til tyskundervisning findes skolemateriale i bjælken til venstre, ligesom der her er engelsksproget pressemateriale bl.a. indeholdende samtaler med instruktøren.Gå tilbage til listen