Originaltitel
La promesse de l'aube
Land
Frankrig
Genre
Drama
År
2017
Spilletid
130
Censur
15

PREMIERE 7. MARTS 2019

Dagmar, Vester Vov Vov, Aarhus C, Biffen Nordkraft Aalborg, Cafebiografen Odense, Nicolai Bio Kolding, Valby Kino

Fra 17.3.: Husets Bio Esbjerg

Episk drama af Eric Barbier med Charlotte Gainsbourg efter Romain Garys hovedværk "Morgenrødens løfte" inspireret af hans egen opvækst.


Romain Gary (Pierre Niney) var manden, der levede tusind liv. Hvert og ét var de fyldt med eventyr, mystik og passion og alt sammen orkestreret for at gøre hans mor stolt.

De mørke barndomsår i Polen blev afløst af herlige, solskinsfyldte ungdomsoplevelser ved den franske middelhavskyst og som voksen bød livet på dramatiske begivenheder som pilot i Afrika under 2. verdenskrig. Hans mor havde selv oplevet livets rutsjebanetur: Som fhv. skuespillerinde ved teatret over en solid position på den sociale rangstie som en af byens førende syersker indenfor finere couture i Vilnius indtil 1. verdenskrig vendte op og ned på tilværelsen og førte en helt anden dagligdag med sig som hotelejer i Nice. Altid formåede hun at vende nederlag til en ny udfordring og hendes ukuelige sindelag smittede af på sønnen. Hendes grænseløse moderkærlighed var også en byrde, der hvilede som et usynligt åg på hans skuldre gennem hele livet. Men den voksne Romain ender målrettet og stålsat som en af det 20. århundredes store forfattere med en markant stemme og opnåede det umulige. ”Jeg er blevet alt det, hun kunne ønske sig af mig.”


Roman Kacew (Romain Gary) blev født den 8. maj 1914. Han var gift med Jean Seberg i perioden 1962-70 og begik selvmord den 2. december 1980 i Paris. Blandt hans kendte romaner er "Du har jo livet for dig" filmatiseret med Simone Signoret i 1977 og "Lady L" med Sophia Loren i 1965. "Morgenrødens løfte" havde han allerede skrevet i 1960. Gary var involveret i manuskriptet til krigsfilmen "Den længste dag" (1962) og instruerede selv filmene "På en strand i Peru" i 1968 og "Den beskidte vej" i 1971. Han var medlem af juryen på filmfestivalen i Cannes i 1962 og i Berlin i 1979. Han er tilmed den eneste, der har vundet den franske litteraturpris Prix Goncourt to gange - under forskellige navne.


Gå tilbage til listen