Originaltitel
Der Hauptmann
Land
Tyskland, Frankrig, Polen
Genre
Drama
År
2017
Spilletid
119
Censur
15

PREMIERE 25. DECEMBER 2018

Dagmar, Vester Vov Vov, Trøjborg Aarhus, Cafebiografen Odense, Nicolai Bio Kolding samt biografer over hele landet

Storfilm i "Der Untergang"-traditionen fra instruktøren Robert Schwentke (Flightplan, Red, Divergent-filmene Insurgent og Allegiant).

Den autentiske historie om en tysk desertør, der i anden verdenskrigs sidste dage finder en kaptajnsuniform, der får alle til at adlyde ham.

19-årige Willi Herold er på flugt i Tyskland i krigens sidste dage. Landet er i opløsning og moralen i forfald. Soldater deserterer i hobetal. Det er så slemt, at enhver soldat, der er kommet væk fra sit regiment risikerer at blive skudt som forræder. Anarki og vilkårlige mord har erstattet lov og orden. Ved et lykketræf undslipper Willi sine forfølgere og har held til at gemme sig, men han må stjæle for at overleve. Udhungret og forfrossen finder han en kuffert i en forladt bil. Den viser sig at indeholde en uniform tilhørende en højtdekoreret kaptajn i Luftwaffe. Han tager den på bare for lige at se, men indser straks, at klæder skaber folk. Ingen betvivler for alvor hans rang og inden længe er han kommandant i en fangelejr, hvor han nådesløst myrder løs blandt sine egne. Hvorfor...? Fordi han kan...


"En sensation" er filmen blevet kaldt i den tyske presse og nomineret til 5 German Film Awards, bl.a. Bedste Film.

Fotograferet af Florian Ballhaus i dragende sort-hvid.


Gå tilbage til listen